60-plusser Hans na 3 jaar weer aan het werk

- Lutrabox

Succesfactoren

  • 50-plussers hebben een schat aan ervaring en kennis
  • Loyale werknemers in krappe arbeidsmarkt
  • Specifieke subsidies en voordelen voor 50-plussers
  • 50-plussers zijn een gemotiveerde en flexibele doelgroep

 

Hans Röben weet alles van de 50-plussers problematiek om werk te vinden. Na zijn ontslag zat hij 3 jaar thuis. Nu is hij 65 en heeft hij via het project weer een baan gevonden. Hij werkt voor Lutrabox in Gemonde. Mari den Otter, zijn nieuwe baas, is blij met hem. “Ik ben vanaf de eerste dag blij met hem. Hij is betrouwbaar, nauwkeurig en nooit ziek. En hij kan zijn jongere collega’s nog heel wat bijbrengen.”

 

Afgewezen vanwege zijn leeftijd

Op je 65e nog een baan vinden. Het overkwam Hans Röben uit Den Bosch eerder dit jaar. Via bemiddeling van Paul van Os, consulent werk bij sociaal werkbedrijf Weener XL in Den Bosch en betrokken bij het project ‘Regionale aanpak oudere werkzoekenden’, kwam hij terecht bij Lutrabox in Gemonde. ,,Ik vond het echt geweldig dat ik hier weer aan de slag kon”, zegt Hans. ,,Ik zat eerder drie jaar thuis, daar ga je aan kapot.” Keer op keer werd hij afgewezen vanwege zijn leeftijd. ,,Ik vind dat nergens op slaan. ‘Jongeren krijgen voorrang’, kreeg ik steeds te horen. Daar moet je het dan mee doen.”

 

Pensioen halen bij Lutrabox

Nu is Hans weer volop aan het werk als houtbewerker bij Lutrabox, producent van opbergmeubelen zoals tuinkasten en containerboxen. Na tien jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij Moonen Shipyards in Den Bosch, werd timmerman Hans in 2011 op straat gezet. ,,Het waren de crisisjaren, er werden geen jachten meer gebouwd.” Daarna vond de Bosschenaar nog af en toe een baantje, maar nooit langer dan een half jaar. Nu hoopt hij zijn pensioen te halen bij Lutrabox. ,,Als ik bijna 68 jaar ben, kan ik met pensioen”, weet hij.

 

Tevreden werkgever

Als het aan Mari den Otter, zijn nieuwe baas, ligt gaat het zeker lukken. ,,Van mij mag hij ook na zijn pensioen nog blijven”, zegt hij met een glimlach. ,,Ik ben vanaf de eerste dag blij met hem. Hij is betrouwbaar, nauwkeurig en nooit ziek. En hij kan zijn jongere collega’s nog heel wat bijbrengen.”

 

Meer informatie over het WSP?

Wilt u ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? Wij helpen u graag om óók aan de slag te gaan met sociaal ondernemen. Stuur een mail naar info@wspnob.nl of bel meteen 085-1304062. Onze accountmanagers staan voor u klaar.

 

Bestanden